dolnośląskie (Świebodzice)
śląskie (Jastrzębie-Zdrój)
Typ ogłoszenia: | przetarg |
Przedmiot: | Kompleksowa realizacja usługi - udział w międzynarodowych targach |
Data zamieszczenia: | 2024-12-04 |
Dane kontaktowe Zamawiającego: |
Polska Izba Mleka ul. Mickiewicza 7 15-213 Białystok powiat: Białystok tel.: (85) 674 73 29 izba@izbamleka.pl |
Województwo: | podlaskie |
Miasto: | Białystok |
Wadium: | --- |
Nr telefonu: | tel.: (85) 674 73 29 |
Termin składania ofert: | 2024-12-18 OGŁOSZENIE JEST JUŻ NIEAKTUALNE |
III. SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa realizacja usługi - udział w międzynarodowych targach Seul FoodTech 2025 (SFFł Seoul Food&Flotel) w ramach zadania pt. ,,Targi Seul FoodTech 2025" finansowanego ze środków Funduszu Promocji Mleka. Opis zadania, obejmujący uzasadnienie, działania i planowane rezultaty znajduje się w załączonym wyciągu z dokumentu ,,Zestawienie rzeczowo-finansowe zadania" złożonego z wnioskiem o finansowanie zadania (załącznik nr 4). Usługa będzie realizowana od momentu podpisania umowy do 31.12.2025 r. Kompleksowa realizacja usługi powinna uwzględniać opis zadania oraz obejmować między innymi następujące elementy: 1. Zabudowa i dzierżawa powierzchni wraz z obligatoryjnymi opłatami 2. Zapewnienie transportu dla przedstawicieli Polskiej Izby Mleka wraz z obligatoryjnymi opłatami 3. Działania PR 4. Tłumaczenie materiałów Działanie llość/czas realizacji Całkowity koszt działania (brutto, z uwzględnieniem 23% VAT). Dzierżawa i zabudowa powierzchni 1 usługa 500 000,00 Zapewnienie transportu dla przedstawicieli Polskiej Izby Mleka 2 osoby w obie strony 16 000,00 Działania PR 12 miesięcy 216 000,00 Tłumaczenia materiałów 12 miesięcy 24 000,00 Maksymalna kwota oferty nie może przekroczyć 756 000,00 złotych brutto (słownie zł: siedemset pięćdziesiąt sześć tysięcy złotych 00/100). Wszystkie materiały, w tym wizualizacja stoiska, muszą być opatrzone informacją #FunduszePromocji lub logotypem funduszy. Brak takiej informacji dyskwalifikuje jego rozliczenie, a tym samym zapłatę ze strony Polskiej Izby Mleka. Poszczególne działania składają się na usługę: 1. ZABUDOWA I DZIERŻAWA POWIERZCHNI WRAZ Z OBLIGATORYJNYMI OPŁATAMI Zabudowa i dzierżawa powierzchni wraz z obligatoryjnymi opłatami, m.in. obligatoryjne pakiety marketingowe, podłączenie i zużycie prądu i wody, serwis sprzątający, ochrona, elementy konstrukcji, wpisy do katalogów, itp.: 1) Dzierżawa powierzchni wystawienniczej - dzierżawa od organizatora targów powierzchni wystawienniczej nie mniej niż 40 m2 w sektorze produktów mlecznych, minimum jednostronnie otwarta 2) Zabudowa powierzchni wraz z obligatoryjnymi opłatami - projekt i wykonanie stoiska wraz ze wszelkimi opłatami dotyczącymi: pakietu marketingowego, podłączenia i zużycia prądu i wody, serwisu sprzątającego, ochrony, elementów konstrukcji, wpisów do katalogów, itp. a) Forma - wspólne stoisko dla członków PIM, z wydzieloną subtelnie przestrzenią dla każdej z firm uczestniczących (maksymalnie 6 firm) oraz przestrzenią do rozmów B2B zapewniającą poufność rozmów biznesowych Stoisko musi zawierać: o wydzieloną subtelnie przestrzeń dla każdej z firm uczestniczących - (lada wystawiennicza, po 2 szt. hokerów do każdego stanowiska, stojak/wieszak na foldery, szklana witryna wystawiennicza (wysoka)) o wydzielone miejsce do rozmów B2B - nie mniej niż 6 stolików, każdy z 3 krzesłami o przestrzeń komunikacyjną na stoisku b) Kolorystyka - nowoczesny design, branding: ,,Poland tastes good", ,,Polish Chamber of Milk", ,,#FunduszePromocji", ,,Polish Milk" oraz logotypy firm uczestniczących c) Materiał z jakiego ma być wykonana zabudowa - inne niż systemy wielokrotnego użycia d) Zaplecze magazynowo - kuchenne o powierzchni min. 2 mkw, wyposażone w express, wodę, lodówkę, czajnik, soft (kawa, herbata, cukier, łyżeczki, kubki), wieszak na ubrania. 2. ZAPEWNIENIE TRANSPORTU DLA PRZEDSTAWICIELI POLSKIEJ IZBY MLEKA WRAZ Z OBLIGATORYJNYMI OPŁATAMI Zapewnienie transportu - (samolot klasa ekonomiczna) zapewnienie transportu dla 2 przedstawicieli Polskiej Izby Mleka w obie strony wraz z obligatoryjnymi opłatami. Ilość - 2 osoby w obie strony 3. DZIAŁANIA PR Prowadzenie działań PR mających na celu pokazanie pozytywnego wizerunku polskich produktów mleczarskich, prowadzenie biura prasowego, itp. Ilość - 12 miesięcy 4. TŁUMACZENIE MATERIAŁÓW Tłumaczenia materiałów potrzebnych do realizacji projektu itp. - tłumaczenie minimum 1 informacji prasowej i 4 postów na media społecznościowe w miesiącu. Ilość - 12 miesięcy Usługa dotyczy imprezy targowej Seul FoodTech 2025 (SFH Seoul Food&Hotel) odbywającej się w czerwcu 2025 roku. IV. WYKONAWCA PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA Zapytanie ofertowe jest skierowane do przedsiębiorców - podmiotów prowadzących działalność gospodarczą, tj. osób fizycznych, jednostek organizacyjnych posiadających zdolność prawną bądź osób prawnych (weryfikacja poprzez wgląd do KRS/CEIDG). W przypadku oferty wspólnej (konsorcjum, spółka cywilna) należy wskazać lidera będącego jedynym podmiotem wskazanym do kontaktu oraz rozliczeń. Wykonawca musi spełniać warunek dotyczący zdolności zawodowej - tj. być uprawnionym do występowania w obrocie w zakresie prowadzonej działalności. Dokument nr: 1/12/2024 Składanie ofert: Ofertę należy złożyć osobiście lub przez posłańca w Biurze Polskiej Izby Mleka Ul. Mickiewicza 7 lok. 23, 15-213 Białystok w godz.ch pracy biura (8:00-16:00) albo doręczyć poprzez operatora pocztowego lub kuriera na adres Biura Polska Izba Mleka Ul. Mickiewicza 7 lok. 23, 15-213 Białystok VI. TERMIN SKŁADANIA OFERT: Od 05.12.2024 do 18.12.2024 roku Liczy się data dostarczenia oferty do Biura Polskiej Izby Mleka Ul. Mickiewicza 7/23,15-213 Białystok. Miejsce i termin realizacji: Ostateczny termin realizacji zamówienia: od podpisania umowy do 31.12.2025 r. Wymagania: II. PROCEDURA ZAMÓWIENIA Zamówienie jest udzielane w ramach konkurencyjnej procedury wyboru wykonawcy zadania, zgodnej z art. 9 ustawy z dnia 22 maja 2009 r. o funduszach promocji produktów rolno-spożywczych (t.j. Dz.U. 2021, poz. 1496). Procedura jest prowadzona w trybie zapytania ofertowego. Do zamówienia mają zastosowanie przepisy ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. -Kodeks cywilny (t.j. DZ.U. 2024, poz. 1061 ze zm.) oraz niniejszego zapytania ofertowego. Zamówienie nie podlega przepisom ustawy Prawo zamówień publicznych. V. WARUNKI SKŁADANIA OFERT W POSTĘPOWANIU 1. Brak możliwości składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę. Ofertę należy złożyć w formie pisemnej pod rygorem nieważności. 2. Ofertę należy przygotować w oparciu o wzór formularza ofertowego (załącznik nr 1) oraz wzór szczegółowego zestawienia kosztów (załącznik nr 2). Do oferty należy dołączyć: a) potwierdzenie od organizatora targów rezerwacji powierzchni wystawienniczej, zawierające potwierdzenie lokalizacji w sektorze produktów mleczarskich oraz potwierdzenie ilości metrów kwadratowych (zgodnej z wpisaną w formularzu ofertowym) b) koncepcja zabudowy stoiska. c) Koncepcja działań PR 3. Oferta musi zawierać: nazwę, adres siedziby, numer telefonu oraz adres email Wykonawcy. 4. O udzielenie zamówienia mogą się ubiegać Wykonawcy, którzy: a) nie znajdują się w stanie niewypłacalności, restrukturyzacji, upadłości lub likwidacji, b) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej terminowe i zgodne z wymaganiami wykonanie zamówienia, c) dysponują odpowiednią wiedzą i doświadczeniem oraz potencjałem technicznym, osobowym zapewniającym wykonanie zamówienia. 5. Zakres wykluczenia wykonawców z postępowania: Wykonawca będący osobą fizyczną złoży oświadczenie, że nie podlega wykluczeniu w związku z wymogiem określonym w § 8 ust. 3 pkt 1-4 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 26 czerwca 2017 r. w sprawie szczegółowych warunków i trybu udzielania wsparcia finansowego z funduszy promocji produktów rolno-spożywczych (Dz. U.z2020r., póz. 2244)( załącznik nr 3). 6. Oferta winna być podpisana w sposób czytelny przez osobę lub osoby upoważnione do podpisania oferty zgodnie z aktualnymi dokumentami rejestrowymi lub udzielonym pełnomocnictwem. Nieprawidłowe podpisanie oferty skutkuje odrzuceniem i pozostawieniem oferty bez rozpatrzenia. 7. Ofertę należy złożyć w języku polskim 8. Oferty należy składać w PLN. 9. Wszelkie koszty związane ze złożeniem oferty ponosi oferent. 10. W zakresie działań określonych czasem ich realizacji wynagrodzenie Wykonawcy będzie miało charakter ryczałtowy (w rozumieniu art. 632 Kodeksu cywilnego) i będzie wypłacane w odpowiednich częściach za każdy miesiąc z dołu. W zakresie działań określonych ilościowo, płatność wynagrodzenia nastąpi po zrealizowaniu działania, w oparciu o zrealizowany zakres działań oraz ich koszty wynikające ze szczegółowego zestawienia załączonego do oferty, w terminie 30 dni po doręczeniu prawidłowego wystawionej faktury wraz z dokumentacją potwierdzającą realizację działań. Wynagrodzenie Wykonawcy jest stałe i ma charakter ryczałtowy w rozumieniu art. 632 § 1 Kodeksu cywilnego. Wykonawca ponosi w szczególności także ryzyko zmiany kursu walut. Oferty należy oznaczyć dopiskiem ,,Seul FoodTech 2025 (SFH Seoul Food&Hotel) " odpowiedź na zapytanie ofertowe 1/12/2024 przed upływem terminu składania ofert określonym w pkt. VI niniejszego zapytania -pod rygorem odrzucenia oferty. 12. Zamawiający zastrzega możliwość weryfikacji bezpośrednio u organizatora targów zarezerwowania oferowanej powierzchni wystawienniczej w lokalizacji oraz ilości zgodnej z oferowaną. VII. KRYTERIA OCENY OFERTY Kryterium 1: cena oferty (brutto) - waga kryterium 40%. Cena powinna zawierać: - Koszt wykonania usługi zgodnie ze szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia. Oferent, który złoży ofertę niepodlegającą odrzuceniu z najniższą ceną otrzyma 40 pkt. Pozostali oferenci otrzymają liczbę punktów odpowiednią do ceny wskazanej w ich ofercie, obliczoną zgodnie ze wzorem: cena oferty z najniższą ceną Kryterium = ----------------------------------------------------- x 40 pkt cena badanej oferty Maksymalna liczba punktów w ramach kryterium to 40 pkt. Kryterium 2: koncepcja zabudowy stoiska - waga kryterium 30%. Komisja oceniająca dokona oceny koncepcji zabudowy stoiska dołączonej do oferty. Punktacja będzie przyznawana za następujące elementy: Lp. Opis Maksymalna liczba punktów 1. Innowacyjność i atrakcyjność wizualna stoiska, w tym stosowanie rozwiązań kreatywnych i wyróżniających się pomysłów w projekcie zabudowy stoiska wystawienniczego 15 2. Funkcjonalność stoiska (zagospodarowanie przestrzenne powierzchni wystawienniczej, rozmieszczenie zaplecza socjalnego, stolików, krzeseł i lad) 15 Maksymalna liczba punktów w ramach kryterium to 30 pkt. UWAGA: w przypadku niedołączenia koncepcji do oferty oferta uzyska ocenę 0 punktów w ramach tego kryterium. Kryterium 3: Oferowana powierzchnia - ilość m2 - waga kryterium 30% Oferent, który złoży ofertę dzierżawy powierzchni niepodlegającą odrzuceniu z największą ilością metrów kwadratowych otrzyma 30 punktów. Pozostali oferenci otrzymają liczbę punktów odpowiednią do ilości metrów wskazanej w ich ofercie, obliczoną zgodnie ze wzorem: ilość m2 w ofercie badanej Kryterium =------------------------------------------ x 30 pkt Ilość m2 w ofercie z największą powierzchnią Maksymalna liczba punktów w ramach kryterium to 30 pkt. UWAGA: w przypadku niepodania oferowanej powierzchni w ofercie, do oceny w ramach tego kryterium zostanie przyjęta minimalna wartość wymagana w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia tj. 40 mkw. W wymienionych powyżej kryteriach oceny punkty zostaną zaokrąglone z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku w ten sposób, że jeżeli trzecia liczba po przecinku: o jest mniejsza niż 5 - liczbę tę pomija się; o jest równa lub większa niż 5 - drugą liczbę po przecinku zaokrągla się o jeden w górę. Oferta może otrzymać łącznie we wszystkich kryteriach maksymalnie 100 pkt. 2. Fakturowanie i terminy płatności: po zrealizowaniu zadania, zgodnie z pkt. V.10 X. INFORMACJE O FORMALNOŚCIACH 1. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany treści niniejszego zapytania. Jeżeli zmiany będą istotne, tj. będą mogły mieć wpływ na treść składanych w postępowaniu ofert, Zamawiający przedłuży termin składania ofert. 2. Zamawiający może wezwać w wyznaczonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień lub uzupełnień oferty. W przypadku oczywistych omyłek pisarskich lub rachunkowych Zamawiający dokona ich poprawienia. Zamawiający może dokonać także poprawienia w ofercie innych nieistotnych omyłek. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do unieważnienia niniejszego postępowania bez podania przyczyn, a także zamknięcia postępowania bez wyboru oferty. 4. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych. 5. Zamawiający wybierze ofertę spełniającą wymagania Zamawiającego, która na podstawie ustalonych kryteriów oraz ich wagi, uzyska największą ilość punktów. Wybór najkorzystniejszej oferty, w oparciu o ustalone w zapytaniu ofertowym kryteria, zostanie udokumentowany protokołem. 6. Zamawiający zastrzega, że w przypadku, gdy Wykonawca, którego oferta została wybrana, uchyla się od zawarcia umowy, w szczególności nie potwierdzi przyjęcia usługi do realizacji w ciągu maksymalnie pięciu dni, licząc od dnia przekazania informacji o wyborze oferty Zamawiający może wybrać wykonawcę, którego oferta była kolejną najkorzystniejszą spośród pozostałych, niepodlegających odrzuceniu ofert. 7. Oferta powinna być sporządzona w języku polskim i musi obejmować całość zamówienia. 8. Oferta podlega odrzuceniu w przypadku, gdy: a) jej treść nie odpowiada treści zapytania ofertowego, b) została złożona przez podmiot niespełniających warunków udziału w postępowaniu, chyba że Beneficjent nie przewiduje warunków udziału w postępowaniu, c) jej wybór skutkowałby tym, że wykonawcą zadania byłaby osoba fizyczna, o której mowa w § 8 ust. 3 rozporządzenia z dnia 26 czerwca 2017 r. w sprawie szczegółowych warunków i trybu udzielania wsparcia finansowego z funduszy promocji produktów rolno-spożywczych, d) została złożona po terminie, e) zawiera rażąco niską cenę (rozumianą jako cena niewiarygodna, nierealistyczna w porównaniu do cen rynkowych, nie pokrywająca kosztów wykonania zamówienia zgodnie z wymaganiami zamawiającego oraz obowiązującymi przepisami), f) jest niezgodna z obowiązującymi przepisami prawa g) Wykonawca nie udzieli wyjaśnień lub nie dokona uzupełnień lub nie wyrazi zgody na dokonanie poprawek, o których mowa w pkt X. 2, h) Wykonawca nie dochowa warunków składania ofert określonych w pkt. V niniejszego zapytania ofertowego. 9. Wykonawca związany jest ofertą przez okres 30 dni od upływu terminu składania ofert. 10. Bieg terminu związania ofertą rozpoczyna się wraz z upływem terminu składania ofert. 11. O wyniku postępowania jego uczestnicy zostaną poinformowani drogą elektroniczną za pośrednictwem e-maila. Od rozstrzygnięcia niniejszego Zapytania ofertowego (wyboru oferty) nie przysługuje odwołanie. 12. Informacja o wyniku postępowania zostanie również umieszczona na stronie internetowej Polskiej Izby Mleka. 13. Pytania dotyczące niniejszego zapytania ofertowego należy przesyłać w terminie nie później niż 2 dni roboczych przed upływem terminu składania ofert. 14. Odpowiedzi na pytania będą zamieszczane wyłącznie na stroniewww.izbamleka.pl. bez ujawnienia danych wnioskodawcy. Kontakt: IX. OSOBY UPOWAŻNIONE DO KONTAKTU Z WYKONAWCAMI: Katarzyna Jankowska, adres email: izba@izbamleka.pl |
© eurobudowa.pl 2004-2025