Infolinia: 58 732-70-70 info@eurobudowa.pl
JEDYNA W POLSCE
PLATFORMA
PRZETARGÓW I ZLECEŃ
WYSPECJALIZOWANA
W BRANŻY BUDOWLANEJ
Codziennie nowe
ogłoszenia
Raporty e-mail
Intuicyjny
panel klienta
Płatności on-line
Aplikacja mobilna

Wyszukiwanie przetargów

..pokażukryj podkategorie
Wyszukiwanie szczegółowe
Liczba ogłoszeń
4083z ostatnich 7 dni
24364z ostatnich 30 dni

Najczęściej czytane (dziś)

Przetargi z kategorii

Przetargi z województw:

Obsługa gastronomiczna oraz porządkowa kąpieliska

Typ ogłoszenia: przetarg
Przedmiot:

Obsługa gastronomiczna oraz porządkowa kąpieliska

Data zamieszczenia: 2024-04-19
Dane kontaktowe Zamawiającego: Siechnicka Inwestycyjna Spółka Komunalna sp. z o.o
ul. Księżnej Anny z Przemyślidów 6a
55-011 Siechnice
powiat: wrocławski
691 996 070 tel.
biuro@sisk-siechnice.pl
Województwo: dolnośląskie
Miasto: Siechnice
Wadium: ---
Nr telefonu: 691 996 070 tel.
Termin składania ofert: 2024-04-22 OGŁOSZENIE JEST JUŻ NIEAKTUALNE
Konkurs ofert na obsługę gastronomiczną kąpieliska Błękitna Laguna w Siechnicach w okresie 28.04.2024-01.10.2024 oraz usługi porządkowe w okresie 28.04.2024-31.05.2024 oraz 01.09.2024-01.10.2024
1. Przedmiot konkursu:
Obsługa gastronomiczna oraz porządkowa kąpieliska w sezonie 2024.
2. Cel konkursu:
Zapewnienie korzystającym z kąpieliska dostępu do gastronomii i infrastruktury towarzyszącej w okresie 29.04.2024 - 02.10.2024 z możliwością przedłużenia przy korzystnych warunkach atmosferycznych i innych uwarunkowaniach.
3. Zakres usług:
Konkurs ofert dotyczy wyłącznego zapewnienia obsługi gastronomicznej w zakresie:
o utworzenia w wyznaczonym miejscu strefy gastronomicznej o przybliżonej powierzchni 1594,78 m2 (mapa obiektu stanowi załącznik nr 1 do niniejszego ogłoszenia) składającej się z maksymalnie 10 estetycznych punktów gastronomicznych typu food truck/stoisko/przyczepa o zróżnicowanym asortymencie oferty sprzedażowej;
o zapewnienia miejsc siedzących dla klientów (stoliki, krzesła i parasole obowiązkowe, opcjonalnie dodatkowo leżaki, zacieniony mini plac zabaw dla dzieci);
o sprzedaży napojów zimnych i ciepłych;
o sprzedaży posiłków typu fast-food (frytki, tosty, kanapki, mini pizza itp.) oraz deserów (lody, gofry itp.);
o sprzedaży niskoprocentowych napojów alkoholowych (np. piwo, wino musujące) do spożycia wyłącznie w wyznaczonym do tego miejscu na terenie utworzonej strefy gastronomicznej.
o w okresie poza sezonem kąpielowym (28.04.2024-31.05.2024 i 01.09.2024-01.10.2024) utrzymywanie czystości na terenie kąpieliska (zbieranie śmieci z terenu plaży i terenu zielonego oraz opróżnianie koszy,).
Wykonawca zobowiązuje się do:
o utworzenia strefy gastronomicznej zgodnej z dołączonymi do oferty wizualizacjami (Zamawiający zastrzega sobie prawo do natychmiastowego rozwiązania umowy z Wykonawcą w przypadku znaczącego odbiegania utworzonej strefy do tej prezentowanej w konkursie);
o prowadzenia działalności gastronomicznej na terenie obiektu wyłącznie w dniach i godz.ch ustalonych przez Zamawiającego (przewidywane godz. otwarcia kąpieliska: od poniedziałku do niedzieli od 10:00 do 19:00, strefa
gastronomiczna w tygodniu poza sezonem kąpielowym czynna w godz.ch 15:00-21:00 z możliwością wydłużenia, w weekendy w godz.ch 10:00-21:00 z możliwością wydłużenia, w okresie wakacyjnym strefa gastronomiczna czynna codziennie w godz.ch 10:00-21:00 z możliwością wydłużenia za pisemną zgodą użyczającego);
o otwierania strefy gastronomicznej przez cały ustalony sezon bez względu na warunki atmosferyczne. Zamawiający dopuszcza możliwość nie otwarcia strefy gastronomicznej w wypadku silnych opadów deszczu, jednak musi odbyć się to za zgodą Zamawiającego (za nie otwarcie strefy bez zgody Zamawiającego naliczane będą kary umowne);
o zapewnienia pełnej dostępności oferowanych w asortymencie produktów przez cały okres otwarcia strefy gastronomicznej;
o posiadanie odpowiednio wykwalifikowanej i przeszkolonej grupy pracowników wykazującej się wysoką kulturą osobistą i schludnym wyglądem oraz odpowiednimi zaświadczeniami wydanymi przez Stację Sanitarno-Epidemiologiczną, (odbiór sanepidu, oświadczenie, że dany podmiot jest zarejestrowany w Państwowej Inspekcji Sanitarnej);
o uzyskanie zezwolenia na sprzedaż napojów alkoholowych w Siechnicach, w odpowiednim organie sanitarnym oraz uzyskać zgodę Burmistrza Siechnic.
o bieżącego utrzymywania czystości na terenie punktu gastronomicznego i infrastruktury towarzyszącej oraz oddania go w stanie niepogorszonym;
o bieżącego wywożenia nieczystości i odpadów z własnego kontenera na odpady;
o zapewnienia co najmniej jednej kabiny toaletowej z wc oraz umywalką i stacją do dezynfekcji rąk z zapewnieniem jej należytego utrzymania i bieżącego opróżniania,

Składanie ofert:
Oferty należy składać na adres e-mail biuro@sisk-siechnice.pl tytułem "Oferta na gastronomię - Błękitna Laguna 2024" lub składać osobiście w biurze Siechnickiej Inwestycyjnej Spółki Komunalnej przy Ul. Księżnej Anny z Przemyślidów 6A, 55-011 Siechnice do dnia 22 kwietnia 2024 r. do godz. 12:00.

Miejsce i termin realizacji:
w okresie 28.04.2024-31.05.2024 oraz 01.09.2024-01.10.2024

Wymagania:
3. Warunki przyjęcia oferty:
Ofertę należy złożyć na przygotowanym formularzu konkursowym, stanowiącym załącznik nr. 3 do ogłoszenia.
Oferta musi zawierać:
o aktualny wypis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej potwierdzający dopuszczenie do obrotu gospodarczego w zakresie objętym ofertą wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania oferty;
o realna wizualizacja strefy gastronomicznej i proponowanej infrastruktury towarzyszącej;
o dokumentację fotograficzną prowadzonych punktów gastronomicznych w przeciągu ostatnich 3 lat (warunek otrzymania punktów za doświadczenie);
o szacowana powierzchnia potrzebna na utworzenie punktu gastronomicznego i infrastruktury towarzyszącej;
o szacowane okresowe zużycie mediów (prąd, woda);
o deklarowana wysokość miesięcznej opłaty brutto za dzierżawę terenu na wyłączność (opłata za media doliczana będzie dodatkowo według zużycia wskazanego na licznikach);
o podpisane oświadczenie o zapoznaniu się i akceptacji wszystkich warunków współpracy ustalonych w ogłoszeniu o konkursie i proponowanym wzorem umowy;
o podpisane oświadczenie o posiadaniu ubezpieczenia OC w zakresie prowadzonej działalności obowiązującego na cały okres prowadzenia strefy gastronomicznej na kwotę minimum 500 000 zł oraz dowód opłacenia polisy;
o Pełne dane podmiotu/osoby oferującej, stosowne zaświadczenia i zezwolenia wymagane przepisami do prowadzenia działalności gastronomicznej tj. stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.
o mile widziana rekomendacja z co najmniej 3 podmiotów, dla których składający ofertę świadczył usługę gastronomiczną w przeciągu ostatnich 3 lat działalności.
o oświadczenie o niezaleganiu z płatnościami na rzecz podmiotów publicznych, prawnych oraz wobec Spółki SISK sp. z o.o. zgodnie z wzorem stanowiącym załącznik nr 4.
Dodatkowe informacje:
W przypadku złożenia porównywanych ofert organizator zastrzega sobie prawo do prowadzenia negocjacji z oferentami
Wybór najkorzystniejszej oferty zostanie ogłoszony najpóźniej 29 kwietnia 2024 r.

Uwagi:
4. Kryteria wyboru oferty:
Zamawiający przy ocenie ofert będzie brał pod uwagę następujące kryteria:
o Wysokość proponowanej wpłaty na rzecz organizatora (55 punktów)
o Atrakcyjność złożonej oferty pod względem różnorodności proponowanego asortymentu (15,5 punktów)
o dodatkowe pkt za doświadczenie w sektorze gastronomicznym w prowadzeniu usług gastronomicznych plenerowych - ilość udokumentowanych wykonanych usług (5 punktów).
o Estetyka i atrakcyjność proponowanej aranżacji strefy gastronomicznej (25 punktów).
5. Sposób wyboru oferenta:
Kryteria wyboru oferty:
Zamawiający przy ocenie ofert będzie brał pod uwagę następujące kryteria:
1. Wysokość proponowanej wpłaty na rzecz organizatora.
2. Atrakcyjność złożonej oferty pod względem różnorodności proponowanego asortymentu.
3. Doświadczenie w sektorze gastronomicznym w prowadzeniu usług gastronomicznych plenerowych - ilość udokumentowanych wykonanych usług.
4. Estetyka i atrakcyjność proponowanej aranżacji,
Ocenę ofert Zamawiający dokona na podstawie następującego wzoru:
A. Cena opłaty dla Zamawiającego - max. 55 pkt.,
B. Atrakcyjność asortymentu - max. 15,5 pkt.,
C. Doświadczenie - max. 5 pkt.,
D. Estetyka - max. 25 pkt.,
Wzór do obliczenia wartości punktowej oferty:
Zamawiający dokona oceny ofert, przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 pkt.
Łączna wartość punktowa oferty wyliczana będzie wg wzoru:
W=A+B+C+D
gdzie:
A - oznacza wartość punktową w kryterium Cena;
B - oznacza wartość punktową w kryterium atrakcyjność usługi;
C - oznacza wartość punktową w kryterium doświadczenie;
D - oznacza wartość punktową z kryterium estetyka;
Maksymalna łączna ilość punktów, jaką może otrzymać oferta Wykonawcy wynosi 100 pkt.
Sposób obliczania wartości punktowej według ww. kryteriów:
Kryterium Cena (A) wartość punktowa obliczana będzie według wzoru:
A =Amin/An x 55
gdzie:
Amin- [PLN] cena ofertowa brutto - najwyższa wśród ocenianych ofert;
An- [PLN] cena ofertowa brutto - ocenianej oferty.
Maksymalna liczba punktów, jaką może otrzymać oferta Wykonawcy w kryterium Cena wynosi 30 pkt.
Kryterium Atrakcyjność usługi (B) ilość oferowanego asortymentu. Suma uzyskanych punktów z deklarowanego formularza ofertowego.
Maksymalna liczba punktów, jaką może otrzymać oferta Wykonawcy w kryterium Atrakcyjność oferty wynosi 15,5 pkt.
Kryterium posiadane doświadczenie (C) w organizacji usług gastronomicznych plenerowych będzie oceniane według następującego klucza:
Doświadczenie w organizacji 3-5 usług - 5 pkt.
Maksymalna liczba punktów, jaką może otrzymać oferta Wykonawcy w kryterium Doświadczenie oferty wynosi 5 pkt.
Kryterium oceny estetyki i atrakcyjności oferowanej (D) infrastruktury i punktów gastronomicznych plenerowych będzie oceniane według oceny komisji konkursowej według oceny indywidualnej każdego z członków komisji.
Komisja będzie oceniać oferentów w 3 kategoriach, łącznie do zdobycia 25 punktów: Kategoria nr 1:
o estetyka oferowanych elementów - pojazdów, stoisk gastronomicznych, domków handlowych,
o spójność materiałowa i stylistyczna oraz harmonia zaproponowanego układu strefy gastronomicznej,
W tej kategorii do zdobycia łącznie 8 punktów.
Kategoria nr 2:
o atrakcyjność strefy rekreacyjnej współtworzące strefie konsumpcji:
- zapewnienie strefy vip - kanapy, poduszki, sakwy dmuchane, itp.
- oferowanie leżaków,
- oferowanie hamaków, huśtawek,
- oferowanie zestawów stolików z parasolami,
wygrodzenie strefy konsumpcyjnej estetycznymi donicami i innymi dekoracjami,
W tej kategorii do zdobycia łącznie 8 punktów.
Kategoria nr 3:
o rozplanowanie i funkcjonalność strefy gastronomicznej,
o organizacja dodatkowych atrakcji strefy dla najmłodszych dzieci,
o zaoferowanie elementów estetycznych dekoracji donic, parawanów, pergoli itp.
W tej kategorii do zdobycia łącznie 9 punktów.

Podobne przetargi

Przetargi z podobnych kategorii

© eurobudowa.pl 2004-2024

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Szczegóły w Polityce Prywatności.