wielkopolskie (KÓRNIK)
Typ ogłoszenia: | przetarg |
Przedmiot: | Obsługa gastronomiczna oraz porządkowa kąpieliska |
Data zamieszczenia: | 2024-04-19 |
Dane kontaktowe Zamawiającego: |
Siechnicka Inwestycyjna Spółka Komunalna sp. z o.o ul. Księżnej Anny z Przemyślidów 6a 55-011 Siechnice powiat: wrocławski 691 996 070 tel. biuro@sisk-siechnice.pl |
Województwo: | dolnośląskie |
Miasto: | Siechnice |
Wadium: | --- |
Nr telefonu: | 691 996 070 tel. |
Termin składania ofert: | 2024-04-22 OGŁOSZENIE JEST JUŻ NIEAKTUALNE |
Konkurs ofert na obsługę gastronomiczną kąpieliska Błękitna Laguna w Siechnicach w okresie 28.04.2024-01.10.2024 oraz usługi porządkowe w okresie 28.04.2024-31.05.2024 oraz 01.09.2024-01.10.2024 1. Przedmiot konkursu: Obsługa gastronomiczna oraz porządkowa kąpieliska w sezonie 2024. 2. Cel konkursu: Zapewnienie korzystającym z kąpieliska dostępu do gastronomii i infrastruktury towarzyszącej w okresie 29.04.2024 - 02.10.2024 z możliwością przedłużenia przy korzystnych warunkach atmosferycznych i innych uwarunkowaniach. 3. Zakres usług: Konkurs ofert dotyczy wyłącznego zapewnienia obsługi gastronomicznej w zakresie: o utworzenia w wyznaczonym miejscu strefy gastronomicznej o przybliżonej powierzchni 1594,78 m2 (mapa obiektu stanowi załącznik nr 1 do niniejszego ogłoszenia) składającej się z maksymalnie 10 estetycznych punktów gastronomicznych typu food truck/stoisko/przyczepa o zróżnicowanym asortymencie oferty sprzedażowej; o zapewnienia miejsc siedzących dla klientów (stoliki, krzesła i parasole obowiązkowe, opcjonalnie dodatkowo leżaki, zacieniony mini plac zabaw dla dzieci); o sprzedaży napojów zimnych i ciepłych; o sprzedaży posiłków typu fast-food (frytki, tosty, kanapki, mini pizza itp.) oraz deserów (lody, gofry itp.); o sprzedaży niskoprocentowych napojów alkoholowych (np. piwo, wino musujące) do spożycia wyłącznie w wyznaczonym do tego miejscu na terenie utworzonej strefy gastronomicznej. o w okresie poza sezonem kąpielowym (28.04.2024-31.05.2024 i 01.09.2024-01.10.2024) utrzymywanie czystości na terenie kąpieliska (zbieranie śmieci z terenu plaży i terenu zielonego oraz opróżnianie koszy,). Wykonawca zobowiązuje się do: o utworzenia strefy gastronomicznej zgodnej z dołączonymi do oferty wizualizacjami (Zamawiający zastrzega sobie prawo do natychmiastowego rozwiązania umowy z Wykonawcą w przypadku znaczącego odbiegania utworzonej strefy do tej prezentowanej w konkursie); o prowadzenia działalności gastronomicznej na terenie obiektu wyłącznie w dniach i godz.ch ustalonych przez Zamawiającego (przewidywane godz. otwarcia kąpieliska: od poniedziałku do niedzieli od 10:00 do 19:00, strefa gastronomiczna w tygodniu poza sezonem kąpielowym czynna w godz.ch 15:00-21:00 z możliwością wydłużenia, w weekendy w godz.ch 10:00-21:00 z możliwością wydłużenia, w okresie wakacyjnym strefa gastronomiczna czynna codziennie w godz.ch 10:00-21:00 z możliwością wydłużenia za pisemną zgodą użyczającego); o otwierania strefy gastronomicznej przez cały ustalony sezon bez względu na warunki atmosferyczne. Zamawiający dopuszcza możliwość nie otwarcia strefy gastronomicznej w wypadku silnych opadów deszczu, jednak musi odbyć się to za zgodą Zamawiającego (za nie otwarcie strefy bez zgody Zamawiającego naliczane będą kary umowne); o zapewnienia pełnej dostępności oferowanych w asortymencie produktów przez cały okres otwarcia strefy gastronomicznej; o posiadanie odpowiednio wykwalifikowanej i przeszkolonej grupy pracowników wykazującej się wysoką kulturą osobistą i schludnym wyglądem oraz odpowiednimi zaświadczeniami wydanymi przez Stację Sanitarno-Epidemiologiczną, (odbiór sanepidu, oświadczenie, że dany podmiot jest zarejestrowany w Państwowej Inspekcji Sanitarnej); o uzyskanie zezwolenia na sprzedaż napojów alkoholowych w Siechnicach, w odpowiednim organie sanitarnym oraz uzyskać zgodę Burmistrza Siechnic. o bieżącego utrzymywania czystości na terenie punktu gastronomicznego i infrastruktury towarzyszącej oraz oddania go w stanie niepogorszonym; o bieżącego wywożenia nieczystości i odpadów z własnego kontenera na odpady; o zapewnienia co najmniej jednej kabiny toaletowej z wc oraz umywalką i stacją do dezynfekcji rąk z zapewnieniem jej należytego utrzymania i bieżącego opróżniania, Składanie ofert: Oferty należy składać na adres e-mail biuro@sisk-siechnice.pl tytułem "Oferta na gastronomię - Błękitna Laguna 2024" lub składać osobiście w biurze Siechnickiej Inwestycyjnej Spółki Komunalnej przy Ul. Księżnej Anny z Przemyślidów 6A, 55-011 Siechnice do dnia 22 kwietnia 2024 r. do godz. 12:00. Miejsce i termin realizacji: w okresie 28.04.2024-31.05.2024 oraz 01.09.2024-01.10.2024 Wymagania: 3. Warunki przyjęcia oferty: Ofertę należy złożyć na przygotowanym formularzu konkursowym, stanowiącym załącznik nr. 3 do ogłoszenia. Oferta musi zawierać: o aktualny wypis z właściwego rejestru albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej potwierdzający dopuszczenie do obrotu gospodarczego w zakresie objętym ofertą wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania oferty; o realna wizualizacja strefy gastronomicznej i proponowanej infrastruktury towarzyszącej; o dokumentację fotograficzną prowadzonych punktów gastronomicznych w przeciągu ostatnich 3 lat (warunek otrzymania punktów za doświadczenie); o szacowana powierzchnia potrzebna na utworzenie punktu gastronomicznego i infrastruktury towarzyszącej; o szacowane okresowe zużycie mediów (prąd, woda); o deklarowana wysokość miesięcznej opłaty brutto za dzierżawę terenu na wyłączność (opłata za media doliczana będzie dodatkowo według zużycia wskazanego na licznikach); o podpisane oświadczenie o zapoznaniu się i akceptacji wszystkich warunków współpracy ustalonych w ogłoszeniu o konkursie i proponowanym wzorem umowy; o podpisane oświadczenie o posiadaniu ubezpieczenia OC w zakresie prowadzonej działalności obowiązującego na cały okres prowadzenia strefy gastronomicznej na kwotę minimum 500 000 zł oraz dowód opłacenia polisy; o Pełne dane podmiotu/osoby oferującej, stosowne zaświadczenia i zezwolenia wymagane przepisami do prowadzenia działalności gastronomicznej tj. stacji Sanitarno-Epidemiologicznej. o mile widziana rekomendacja z co najmniej 3 podmiotów, dla których składający ofertę świadczył usługę gastronomiczną w przeciągu ostatnich 3 lat działalności. o oświadczenie o niezaleganiu z płatnościami na rzecz podmiotów publicznych, prawnych oraz wobec Spółki SISK sp. z o.o. zgodnie z wzorem stanowiącym załącznik nr 4. Dodatkowe informacje: W przypadku złożenia porównywanych ofert organizator zastrzega sobie prawo do prowadzenia negocjacji z oferentami Wybór najkorzystniejszej oferty zostanie ogłoszony najpóźniej 29 kwietnia 2024 r. Uwagi: 4. Kryteria wyboru oferty: Zamawiający przy ocenie ofert będzie brał pod uwagę następujące kryteria: o Wysokość proponowanej wpłaty na rzecz organizatora (55 punktów) o Atrakcyjność złożonej oferty pod względem różnorodności proponowanego asortymentu (15,5 punktów) o dodatkowe pkt za doświadczenie w sektorze gastronomicznym w prowadzeniu usług gastronomicznych plenerowych - ilość udokumentowanych wykonanych usług (5 punktów). o Estetyka i atrakcyjność proponowanej aranżacji strefy gastronomicznej (25 punktów). 5. Sposób wyboru oferenta: Kryteria wyboru oferty: Zamawiający przy ocenie ofert będzie brał pod uwagę następujące kryteria: 1. Wysokość proponowanej wpłaty na rzecz organizatora. 2. Atrakcyjność złożonej oferty pod względem różnorodności proponowanego asortymentu. 3. Doświadczenie w sektorze gastronomicznym w prowadzeniu usług gastronomicznych plenerowych - ilość udokumentowanych wykonanych usług. 4. Estetyka i atrakcyjność proponowanej aranżacji, Ocenę ofert Zamawiający dokona na podstawie następującego wzoru: A. Cena opłaty dla Zamawiającego - max. 55 pkt., B. Atrakcyjność asortymentu - max. 15,5 pkt., C. Doświadczenie - max. 5 pkt., D. Estetyka - max. 25 pkt., Wzór do obliczenia wartości punktowej oferty: Zamawiający dokona oceny ofert, przyznając punkty w ramach poszczególnych kryteriów oceny ofert, przyjmując zasadę, że 1% = 1 pkt. Łączna wartość punktowa oferty wyliczana będzie wg wzoru: W=A+B+C+D gdzie: A - oznacza wartość punktową w kryterium Cena; B - oznacza wartość punktową w kryterium atrakcyjność usługi; C - oznacza wartość punktową w kryterium doświadczenie; D - oznacza wartość punktową z kryterium estetyka; Maksymalna łączna ilość punktów, jaką może otrzymać oferta Wykonawcy wynosi 100 pkt. Sposób obliczania wartości punktowej według ww. kryteriów: Kryterium Cena (A) wartość punktowa obliczana będzie według wzoru: A =Amin/An x 55 gdzie: Amin- [PLN] cena ofertowa brutto - najwyższa wśród ocenianych ofert; An- [PLN] cena ofertowa brutto - ocenianej oferty. Maksymalna liczba punktów, jaką może otrzymać oferta Wykonawcy w kryterium Cena wynosi 30 pkt. Kryterium Atrakcyjność usługi (B) ilość oferowanego asortymentu. Suma uzyskanych punktów z deklarowanego formularza ofertowego. Maksymalna liczba punktów, jaką może otrzymać oferta Wykonawcy w kryterium Atrakcyjność oferty wynosi 15,5 pkt. Kryterium posiadane doświadczenie (C) w organizacji usług gastronomicznych plenerowych będzie oceniane według następującego klucza: Doświadczenie w organizacji 3-5 usług - 5 pkt. Maksymalna liczba punktów, jaką może otrzymać oferta Wykonawcy w kryterium Doświadczenie oferty wynosi 5 pkt. Kryterium oceny estetyki i atrakcyjności oferowanej (D) infrastruktury i punktów gastronomicznych plenerowych będzie oceniane według oceny komisji konkursowej według oceny indywidualnej każdego z członków komisji. Komisja będzie oceniać oferentów w 3 kategoriach, łącznie do zdobycia 25 punktów: Kategoria nr 1: o estetyka oferowanych elementów - pojazdów, stoisk gastronomicznych, domków handlowych, o spójność materiałowa i stylistyczna oraz harmonia zaproponowanego układu strefy gastronomicznej, W tej kategorii do zdobycia łącznie 8 punktów. Kategoria nr 2: o atrakcyjność strefy rekreacyjnej współtworzące strefie konsumpcji: - zapewnienie strefy vip - kanapy, poduszki, sakwy dmuchane, itp. - oferowanie leżaków, - oferowanie hamaków, huśtawek, - oferowanie zestawów stolików z parasolami, wygrodzenie strefy konsumpcyjnej estetycznymi donicami i innymi dekoracjami, W tej kategorii do zdobycia łącznie 8 punktów. Kategoria nr 3: o rozplanowanie i funkcjonalność strefy gastronomicznej, o organizacja dodatkowych atrakcji strefy dla najmłodszych dzieci, o zaoferowanie elementów estetycznych dekoracji donic, parawanów, pergoli itp. W tej kategorii do zdobycia łącznie 9 punktów. |
© eurobudowa.pl 2004-2024